Rujan - Pregled prostate

Od 15. do 30. 09.

Pon, sri, pet 16-19 sati i ut i čet 9 i 30 do 14 sati

 

Tijekom akcije 10% popusta na redovnu cijenu za navedenu uslugu.

Predbilježbe za preglede na tel: 091 23 42 222.

Kod pasa srednje dobi, što znači 5-6 godina pa stariji nailazimo često na povećanu prostatu.

Uzrokuje povećani pritisak na mokraćnicu te otežano mokrenje koje mi primjećujemo u početku kao oslabljeni mlaz, pogotovo u prilikama kada se seksualno uzbudi te zbog toga prostata dodatno otekne ( ona je spolna žlijezda koja stvara veći dio sjemene tekućine).

U poodmaklim slučajevima mokrenje može toliko otežati da se pas uspije pomokriti tek nakon opetovanog zauzimanja položaja za nuždu.

Teškoće sa mokrenjem mogu se pokazati i kao nemogućnost kontroliranja mokrenja, mokraća naprosto iskapava, pocurkuje u snu…

Zbog svojeg smještaja u donjem dijelu zdjelice, ispod debelog crijeva iznad kojeg se nalaze križa može uzrokovati otežano obavljanje velike nužde jer upirući se o dno zdjelice ukliješti ravno crijevo o križa.

Promjer stolice bude smanjen u odnosu na onaj u prošlosti.

Pritisak prema križima može uzrokovati i tegobe nalik križobolji ( slabost zadnjih nogu, pogrbljeni stav, nevoljko kretanje…)

Pogoduje nastanku perinealne hernije ( bruh zbog popuštanja i pucanja nekih zdjeličnih mišića uzrokovanog naprezanjem pri velikoj nuždi crijeva, a moguće i mokraćni mjehur budu istisnuti u potkožje pored anusa i sjedne kvrge ) koja je moguće opasna po život kao u ostalom i ostale hernije.

Pregled nije osobito složen: ultrazvukom preko trbušne stjenke pregledamo prostatu, izmjerimo veličinu, pregledamo strukturu te ju opipamo.

Ako pronađemo promjene na prostati prema potrebi nastavljamo dodatne pretrage i predlažemo liječenje.

Prva pomoć

Preuzmite Prvu pomoć za vašeg kućnog ljubimca        FirstAidKit